Kies uw uitvaartkist: modern, klassiek of duurzaam

Een uitvaartkist kiezen is heel persoonlijk. U wilt een kist die past bij uw dierbare. Voor de een betekent dit een milieuvriendelijk, duurzaam exemplaar. Voor de ander een model met eenvoudige uitstraling, een eigen ontwerp of de mogelijkheid deze te laten beschilderen door (klein)kinderen.

En hebt u al eens gedacht aan een mand of opbaarplank? Bij Uitvaartverzorging Monica Beers in Hoorn vindt u het allemaal.

Van traditionele kist tot fairtrade mand

Van modern en strak tot traditioneel en klassiek. Van eikenhout en spaanplaat tot steigerhout. Zelfs als u geen houten kist wilt, valt er veel te kiezen. Denk aan een mand van bamboe of pitriet; mooie, duurzame alternatieven voor de traditionele houten grafkist. U vindt bij ons ook natuurlijke, fairtrade uitvaartmanden.

Duurzame, ‘open’ plank

Wist u dat begraven met een opbaarplank duurzamer is dan begraven in een kist? Ook opbaren op een draagbaar met een mooie, zachte afscheidswade is een goed alternatief; bijvoorbeeld als u een afgesloten kist geen fijn idee vindt. Of als uw dierbare bij leven angst had voor kleine ruimtes (claustrofobie).

Doe ideeën op

Graag denken we met u mee over een kist, plank of mand die past bij uw dierbare. Zelf alvast ideeën opdoen? Bekijk online het kistenboekje. Of bel om eens van gedachten te wisselen: 0229 21 74 12.

Lieve Monica,

Via deze weg wil ik je nog even laten weten dat we ontzettend dankbaar zijn voor alles wat je voor ons gedaan hebt na het overlijden van mijn moeder.

Je hebt alles precies geregeld zoals mijn moeder het graag wou hebben en hierdoor heb je heel veel zorgen bij ons weggenomen, zodat wij alle tijd konden gebruiken om afscheid van haar te nemen.

Monica bedankt en ik weet dat je nog voor heel veel andere mensen een grote steun zult zijn!

Liefs, Clementine

Clementine

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.