Uw dierbare opbaren: thuis of in uitvaartcentrum?

Een van de belangrijkste beslissingen bij een uitvaart is de opbaarlocatie. In de regio Hoorn/West-Friesland hebt u de keus uit een uitvaartcentrum in Hoorn (of elders in de regio) of thuis opbaren. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Waar u voor kiest, hangt vooral af van wat u belangrijk vindt. Bij Uitvaartverzorging Monica Beers krijgt u de hulp om de juiste keus te maken.

Hieronder vindt u alvast uitleg bij deze twee mogelijkheden.

Meest gekozen: uitvaartcentrum, met alle faciliteiten

De meeste mensen kiezen voor opbaren in een uitvaartcentrum. U hebt dan de mogelijkheid om zo vaak als u wilt langs te komen. Het enige nadeel? U bent alleen welkom op afspraak. Daar staat tegenover dat verder meestal alles er klaarstaat, zoals koffie, thee en fris. Handig als u er langer bent of als u veel bezoek van bijvoorbeeld familie en vrienden verwacht; dat scheelt zelf boodschappen doen.

Alle vrijheid met 24-uurskamer

Wilt u ook zonder afspraak uw dierbare kunnen bezoeken? Kies dan voor een 24-uurskamer. Dit is een soort huiskamer in het rouwcentrum. U krijgt hiervan een eigen sleutel en kunt dan op elk moment van de dag en nacht komen en blijven zo lang u wilt. Vaak mag u ook de keuken gebruiken, met onbeperkt koffie en thee.

Uitvaartverzorging Monica Beers
Uitvaartverzorging Monica Beers

Meest persoonlijk: thuis in de familiesfeer

U mag uw dierbare ook thuis opbaren. U neemt dan afscheid in de eigen vertrouwde familieomgeving. Opbaren thuis gebeurt in een kist of bed. Wij zorgen voor de nodige materialen en apparatuur. Ook komen we een aantal keer bij u langs om te zien of alles goed gaat. Als u dat fijn vindt, houdt u dan eventueel ook de condoleance bij u thuis.

Wanneer u langer de tijd nodig heeft om een keuze te maken, dan kunnen wij voor een tijdelijke koeling op bed zorgen. Zo kunnen we daarna in alle rust uw wensen bespreken.

Neem de tijd voor uw keuze

Hebt u langer de tijd nodig om te kiezen tussen opbaren thuis of in een uitvaartcentrum? Dan zorgen wij voor een tijdelijke koeling op bed bij u thuis. Daarna bespreken we in alle rust uw wensen, zodat u de beslissing neemt die goed voor u voelt.

Meer weten?

Neem contact op; we komen graag persoonlijk en vrijblijvend kennismaken en doorpraten.

Hai Lieve Monica,

Wij wilden je nog even bedanken voor de uitvaart die je voor oma hebt geregeld. Echt fantastisch.
Wij vonden het echt super dat we overal bij konden zijn als we dat wilden.
Wij zullen je zeker aanraden bij andere mensen mocht het nodig zijn.

Heel veel liefs van

Ruud & Esther & Bobbie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.