Wat kost een uitvaart?

Het is één van de meest gestelde vragen in de wereld van overlijden, cremeren en begraven: wat zijn de kosten van een uitvaart? Het antwoord hangt vooral af van uw wensen. Om u een idee te geven zet Uitvaartverzorging Monica Beers in West-Friesland hieronder een aantal zaken voor u op een rij.

Keuzes: cremeren of begraven

Het begint bij de keuze voor een begrafenis of een crematie. De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen bij cremeren lager, wel 15-30%. Dat komt onder meer doordat u bij begraven ook de kosten voor een graf (grafrechten) en een steen betaalt.

Intiem en besloten of groot en uitgebreid?

Ook de keuze voor hoeveel gasten u bij de uiteindelijke plechtigheid uitnodigt, heeft veel invloed op de kosten van een crematie of begrafenis. Voor een intieme dienst in besloten kring betaalt u minder dan een uitgebreide afscheidsdienst met een goed glas wijn en allerlei lekkernijen.

Wel of niet verzekerd?

Goed om te weten: de kosten voor een uitvaart zonder verzekering zijn het zelfde als bij een uitvaartverzekering. Het enige verschil? Als u verzekerd bent, wordt een deel of alles vergoed. Ook dit hangt natuurlijk weer af van het verzekerde bedrag en uw wensen.

Kosten uitvaart crematie/begrafenis gemiddeld

Ruwweg betaalt u aan kosten van een uitvaart gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 euro. Tegelijkertijd zijn er ook prima mogelijkheden voor een betaalbare, eenvoudige uitvaart onder de 2200 euro.

Uitvaartselecties als antwoord op de vraag: wat kost een uitvaart

Om u een idee te geven wat de kosten van een uitvaart zijn, stelden wij een aantal uitvaartselecties op. Daarnaast kunt u zelf al redelijk goed de kosten van de uitvaart berekenen op basis van de extra opties die u onder elk pakket aantreft.

Mist u onderdelen? Of wilt u elementen toevoegen? Vraag om een vrijblijvende kennismaking. Of vul uw laatste wensen in op het speciale formulier. In beide gevallen ontvangt u dan snel duidelijkheid op uw vraag wat de kosten van een uitvaart zijn.

Budgetpakketten1

Lieve Monica,

Via deze weg wil ik je nog even laten weten dat we ontzettend dankbaar zijn voor alles wat je voor ons gedaan hebt na het overlijden van mijn moeder.

Je hebt alles precies geregeld zoals mijn moeder het graag wou hebben en hierdoor heb je heel veel zorgen bij ons weggenomen, zodat wij alle tijd konden gebruiken om afscheid van haar te nemen.

Monica bedankt en ik weet dat je nog voor heel veel andere mensen een grote steun zult zijn!

Liefs, Clementine

Clementine

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.